Obnova zahrady Mateřské školy U Uranie v Praze 7

Školkohraní po námořnicku

1. 9. 2016

Nedávno obnovená zahrada pražské mateřské školy U Uranie se slavnostně otevře místní komunitě i širší veřejnosti 22. září od 15 hodin během festivalu Školkohraní. Výtěžek z akce poputuje i tentokrát na údržbu a další rozvoj zahrady.

Rozsáhlá zahrada školky se dělí na několik částí, které architekt Petr Lešek a krajinářka Jitka Tomsová pomyslně propojili jednotícím motivem nedaleké řeky. S tématem vody proto souvisí i letošní benefice, která je oslavou zakončení rozsáhlé rekonstrukce největší části zahrady, koncipované jako prostor pro hry a setkávání komunity. Originální herní prvky navrhly absolventky Vysoké školy uměleckoprůmyslové Anna Štěpánková, Kateřina Pražáková a Martina Houzarová a Lenka Klodová z atelieru Strašné dítě/Enfant terrible.

Program akce

Benefiční akce Školkohraní pomáhá naplňovat dlouhodobou snahu školky vytvořit na své zahradě prostor pro hru a vzdělávání dětí, ale i místo setkávání těch, kdo v okolí žijí a pracují. Její cíl podpoříte jednoduše zakoupením vstupenky, pořízením originálního trička nebo jednorázovým darem.

Vstupenky/ chci podpořit
E-shop je otevřen do 16. září.

Proměna zahrady se uskutečnila s nadační podporou. Finance na obnovu poskytla také Městská část Praha 7 a další partneři.

fotogalerie